Thursday, June 17, 2010

VIVA CHILE!!!!!! VAMOS!!!!!!

MUNDIAL!!!!!!!!!!!!!!!!

(MM)

Nagu te K6IK juba teate kindlasti,on Tshiili samuti MMile saanud jalgpallis. Yle mitmete,mitmete aastate. Ja kohalike jaoks on jalgpall ELU, ausalt. Ja kui pidustused olid YLISUURED,kui Tshiili sai p22sme MMile,siis kujutage ette milline melu oli t2na, kui ME V6ITSIME ESIMENE M2NGU!

Tshiili vs Honduras. 1:0.

Nagu t2helepanelikud,kes ylekannet ETVlt vaatasid,kuulsid ka ehk,et seal mainiti,et "Tshiili on jalgpallihull ja j2rgnevaks kaheks tunniks j22b nende elu siin seisma".
Ja nii oli. T66le v6idi hiljem minna,kooli samuti, legaalselt kah veel,peaasi,et K6IK saaks n2ha MMi.
Kohtumine oli meie aja j2rgi kell 7.30,hhhhhommikul.



K2is m2ng,v6itsime. Mis toimus peale v6itu? Tshiili k2itus nagu oleks terve turniiri v6itnud. T6epoolest. Koguneti kesklinna, ryystati,karjuti,tantsiti,suuuuur rahvahulk, hyppati busside peale, pasundati,k6igil lipud,mytsid,maalingud. Autod piibutavad eranditult k6ik.
Koolis...ohjummal. L2hen kooli siis peale m2ngu, k6ik tydrukud, YKS NUNN KA ,olid lippudega, n2omaalingutega, riietega, pasunatega.
Koguneti hoovile,6petajate toa ette, lauldi k6ik koos terve gymnaasiumiosa, igast jalgpallilaule, karjuti CHI CHI CHI, LELELE, VIVA CHILE!

Mul NII kahju,et kaamerat polnud kaasas,see oli hullus mis koolis toimus. Nagu t6peoolest oleks maailma t2htsaim p2ev ja Tshiilis karikas k2es. Karjusin teistega koos muidugi:D

Siis k2is koolikell(kell 11 umbes),ja siis k6ik hakkasid karjuma umbes "QUEREMOS IR A LA PLAZA/CASA",et tahame minna keskv2ljakule/koju. ja niimoodi k6ik kooris. 6petajad lihtsalt vahtisisd meid. Siis karjuti,et "Me ei l2he klassidese,me ei l2he klassidesse,tahame minna kojuu" jne.
Siis l2ksin ma sealt 2ra,lapsikuks l2ks k2tte 2ra. Aga ylevalt r6dult vaatasin edasi,kuidas seal streikisid(istusid k6ik koos maha ja keeldusid klassidesse minemast ja karjusid,et tahavd minna t2histama kas koju v6i keskv2ljakule),lihtsalt streikisid, pasundasid. Siis hakkasid k6ik koos hymni laulma,mina ka. Ja tegelt v2ga lahe. 

Kui Eesti v6idaks ntks yhe m2ngu seal,oleksime ka k6ik 6nnelikud,l2heks kooli,ytleks et JESS,eesti pani 2ra,ja 6piks edasi. Siin...streigivad,keelduvad klassidesse minemast, terve kool on thsiili v2rve t2is ja jalgpallilaule,t2histavad nagu oleks maailma suurim syndmus olnud:D
Aga 2rge arvake,et ma seda halvasti vaatan. Ei,v2ga v2ga lahe oli:D Nad olid t6epoolest, NII NII NII 6nnelikud,et tshiili esimese m2ngu v6itis.:D

VIVA CHILEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):):):):)

Ma nii nii nii uhke.


KUSJUURES, koguaeg on igast reklaamid ja v2rki ja peale m2ngu ka...seoses maav2rinaga. Reklaamides on et, "Saime suure kaotuse maav2rinas,nyyd on meie aeg v6ita!" ja nii edasi. Ja t2na ka,peale lahingut, kommetaatorid ytlesid et "ME T6ESTASIME,ET TSHIILI ON TUGEVAM KUI MAAV2RIN,ME SAIME HAKKAMA!".


Muust siin ei r22gita,ajalehed ka vaid jalgpalli t2is,mis v2rvi padjad on m2ngijatel,kes v6tsid tydrukud kaasa,mis nad l6unaks s66vad,k6ik k6ik on jalgpall. Tshiili inimesed oskaks kindlalt vastata Elu24.ee artiklile, "Filosoofia p6hikysimus: kas jalgpall on parem kui seks?"
(ilma naljata,minge ja kommenteerige ka,targad inimesed:http://www.elu24.ee/?id=276982)

J2rgmine m2ng on 21.juuni,meie aja j2rgi kell 10 hommikul,koolis k6ik vaatame. Kuigi meid hoiatati,et enam sellist mitte-6ppimise-streiki ei tohi tulla:D:D:D

Igatahes...VIVA CHILE!:) SOMOS LOS MEJORES!!!!!!!!!!!:):))

Ma nii nii uhke!!!!!!!!!!!!!!!!!
(m6ned pildid,mis s6brannad tegid)

Keskv2ljakul.













Koolis 6ppimise vastane streik,istuti maha,ja keelduti pysti t6usmast(tegelt veel terve hoov t2is neid maas istuvaid 6pilasi)


No comments:

Post a Comment